Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nunspeet

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of koffie of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 3.80 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Nunspeet heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs tref je handige info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 3.80 dH in Nunspeet.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld veel schoonmaken en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €275 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid NunspeetHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteNunspeet
Postcode8071
Gem. Gasverbruik M31590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid3.80 dH

Het effect van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lagere stookkosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Nunspeet

Wil je definitief afrekenen met geïrriteerde huid en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Een toenemende groep mensen installeren een elektrische waterontharder. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder poetsen en boenen, water met een lekkere smaak en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Nunspeet kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Nunspeet was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste ontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Nunspeet?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Nunspeet. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot een gunstigere energierekening en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Nunspeet heeft een gemeten waterhardheid van 3.80. Concreet: vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. een beter presterende CV-ketel, fris kraanwater en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Nunspeet

De waterhardheid van het leidingwater in Nunspeet bedraagt ongeveer 3.80 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 3.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 10,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nunspeet-8071

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Waterluxe Duo 7
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • Kinetico Essential
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • 038waterontharder Separaat 10

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Tapworks) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Nunspeet reduceer je de dH waarde van 3.80 naar een fijne 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €930.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Nunspeet.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met vakmannen voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €110 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2125 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van deze systemen beginnen bij €760 (zonder installatiewerk). Een slim apparaat zit ergens tussen de €1300 en €1850 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder check je de huidige kosten van een waterontharder in Nunspeet.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijker en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en direct specialisten, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €90
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €770
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €930
Onthardingstabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudskostenCirca €120 p/jaar
InstallatieCirca €220
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Nunspeet?
De hardheid van het leidingwater in Nunspeet is circa 3.80 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland is circa 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door gebruik te maken van zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nunspeet.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie