Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Noordeinde

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, vies water of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 3.90 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Noordeinde heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten lees je praktische info aangaande waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 3.90 dH in Noordeinde.
 • Hierdoor ontstaan problemen als wit uitslaande wanden en tegels en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere warmteoverdracht, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €340 op jaarbasis.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid NoordeindeHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8079
Gem. Gasverbruik M31590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid3.90 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge huid.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Noordeinde

Heb je last van geïrriteerde huid en minder lekker water uit de kraan? Flink wat huishoudens plaatsen een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, Geen glascorrosie of witte aanslag, fris kraanwater en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Oldebroek zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Noordeinde was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Duurzame waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Noordeinde?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Noordeinde. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Noordeinde ontvangt een waterhardheid van 3.90. Concreet: vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkerdere koffie en thee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Belangrijk: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Noordeinde

De waterhardheid van het water in Noordeinde is 3.90 dH. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 3.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 11,11 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-noordeinde-8079

Bekende modellen en merken

 • AEG 18 L
 • Aquarex IMP Pro 18
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Mooiwater Medium+
 • Erie Maxima Eco11

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pentair Fleck) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Noordeinde verlaag je de dH waarde van 3.90 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €750.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Noordeinde.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Van €165 voor magnetische ontharders tot ruim €1650 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties beginnen bij €820, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie kost gemiddeld tussen de €1375 en €2100 inclusief plaatsing. In onderstaande schema tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Noordeinde.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Zo kan men zonder problemen en direct monteurs, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €135
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €800
Waterontharder (elektronisch)V.a €1050
Zout€27,50 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €115 per 12 maanden
MontagekostenCirca €260
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Noordeinde?
De hardheid van het leidingwater in Noordeinde is ongeveer 3.90 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland bedraagt 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: een besparing op de energierekening en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Regelmatig schoonmaken is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Noordeinde.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie