Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder t Loo

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 3.90 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in t Loo heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten tref je bruikbare info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 3.90 dH in t Loo.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld water met een vreemde smaak en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: apparatuur die langer meegaat, een glanzende vaat en textiel slijt minder snel.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €310 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid t LooHoe functioneert zo’n installatie?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8095
Gem. Gasverbruik M31590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid3.90 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen t Loo

Ben jij ook klaar met verstopte leidingen en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een aanzienlijk aantal Nederlanders nemen een goede waterontharder. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Oldebroek zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in t Loo gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding ontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in t Loo?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in t Loo. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een verlaging van de maandlasten voor energie en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • t Loo heeft een gemeten waterhardheid van 3.90. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, kleding die langer mooi blijft en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in t Loo

De waterhardheid van het leidingwater in t Loo bedraagt circa 3.90 dH. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 3.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 11,11 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-t-loo-8095

Veel gekozen merken

 • Amysoft C-300
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Honeywell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in t Loo minimaliseer je de dH waarde van 3.90 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een schappelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €760.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in t Loo.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €80 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1625 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterontkalkers beginnen bij €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1225 en €1775 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in t Loo.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en vandaag nog merken, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €90
Mechanische waterontharderVanaf €660
Waterontharder (elektronisch)V.a €1150
Reinigingszout€50 per 100 kilo
OnderhoudRond de €135 per 12 maanden
InstallatiekostenBegint bij €180
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in t Loo?
De waterhardheid in t Loo schatten we op 3.90 dH. De meting in de provincie Gelderland ligt rond de 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere verlaging van de maandlasten voor energie en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in t Loo.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie