Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Elburg

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 3.80 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Elburg maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina vind je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 3.80 dH in Elburg.
 • Dit kan leiden tot onder andere strepen op de ramen en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in efficiëntere verwarming, een glanzende vaat en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €210 per jaar.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid ElburgWerkingBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteElburg
Postcode8081
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29800 kWh
Gem. Waterhardheid3.80 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lagere energierekening.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Elburg

Heb je in huis last van huidirritaties en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Flink wat huishoudens kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, geen strepen meer op glas en lak, zijdezachte kleding en huid en een lagere energierekening. In de gemeente Elburg zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Elburg wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Zuinigste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Elburg?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Elburg. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een beter presterende CV-ketel en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Elburg heeft een waterhardheid van 3.80. Samengevat: vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een glanzende vaat en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Elburg

De waterhardheid van het drinkwater in Elburg bedraagt circa 3.80 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 3.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 10,82 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-elburg-8081

Vraag prijzen op in de regio

Veel gekozen merken

 • Waterluxe Duo 12
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • North Star 40UD
 • Culligan Medallist 915

Hoe werkt de waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Galaxy) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Elburg verklein je de dH waarde van 3.80 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €860.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Elburg.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €100 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1900 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterontkalkers starten bij €760, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie heeft een prijskaartje tussen de €1375 en €2150 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Elburg.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en gratis experts, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €130
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €740
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €980
Regeneratiezout€40 voor 75 kg
OnderhoudscontractC.a. €115 op jaarbasis
PlaatsingRond de €200
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Elburg?
De waterhardheid in Elburg is om en nabij de 3.80 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland ligt rond de 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: heerlijk zachte kleding en minder poetsen en boenen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvoller water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Elburg.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie