Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuwveen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, verstopte leidingen of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Nieuwveen leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten tref je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Nieuwveen.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld veel schoonmaken en een hoge energierekening.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: lagere energierekening, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €265 per jaar.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid NieuwveenTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2441
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Nieuwveen

Heb je in huis last van een droge, geïrriteerde huid en/of minder lekker water uit de kraan? Een groeiend aantal woningeigenaren bestellen een goede waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Nieuwkoop opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Nieuwveen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Professionele waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Nieuwveen?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Nieuwveen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een meer gunstig energieverbruik en zijdezachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Nieuwveen heeft een gemeten waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. apparatuur die langer meegaat, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Niet vergeten: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Nieuwveen

De waterhardheid van het leidingwater in Nieuwveen is om en nabij de 4.98 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nieuwveen-2441

Interessante installaties

 • Kinetico Sumo 2
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Bayard Minima
 • Amysoft C-100
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aquacell) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Nieuwveen minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €880.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Nieuwveen.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Dit loopt van €130 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1400 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €750 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1275 en €1800 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Nieuwveen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en zonder kosten experts, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €80
Mechanische waterontharderC.a. €740
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €960
Zout€15 voor 25 kilo
OnderhoudskostenV.a €160 p/jaar
MontagekostenVanaf €225
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Nieuwveen?
De hardheid in Nieuwveen is om en nabij de 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland is doorgaans 5.02 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: apparatuur die langer meegaat en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan verminderde eczeem klachten, smaakvoller water, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Nieuwveen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie