Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zevenhoven

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of huidirritaties? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Zevenhoven zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier bekijk je praktische info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Zevenhoven.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals een droge huid en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: een beter presterende CV-ketel, heerlijk zachte kleding en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €255 per jaar.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid ZevenhovenZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2435
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Aanslag op servies.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Zevenhoven

Heb jij genoeg van verstopte leidingen en doffe aanslag in keuken en badkamer? Een toenemende groep huishoudens kiezen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, zacht en fris water en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Nieuwkoop kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Zevenhoven was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Zevenhoven?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Zevenhoven. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en textiel dat minder snel slijt. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Zevenhoven zit met een waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn lager stroom- en gasverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Zevenhoven

De waterhardheid van het leidingwater in Zevenhoven ligt op ong. 4.98 dH. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-zevenhoven-2435

Bekende modellen en merken

 • Kinetico Sumo 1
 • Detandt-Simon Futura 25
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • Hydrotense Seduction 16
 • Digisoft DS-1200 HE

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Tubilite) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zevenhoven reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een Dh onder de 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €760.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Zevenhoven.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Van €165 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1550 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €740, excl. installatie. Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1525 en €1900 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder vind je de actuele kosten van een waterontharder in Zevenhoven.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en gratis modellen, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €160
Mechanische waterontharderRond de €730
Elektronische waterontharderVanaf €1160
Zout€27,50 per 50 kg
OnderhoudBegint bij €145 (jaarbasis)
InstallatiekostenRond de €270
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Zevenhoven?
De hardheid van het leidingwater in Zevenhoven is grofweg 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland is doorgaans 5.02 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere minder huidproblemen en huidirritaties en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Zevenhoven.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie