Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vrouwenakker

Heb je last van kalkaanslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Vrouwenakker zorgt voor kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten tref je bruikbare informatie over de waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Vrouwenakker.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals een witte aanslag op het glaswerk en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €230 op jaarbasis.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid VrouwenakkerTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode1428
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Vrouwenakker

Wil jij ook af van slecht werkende huishoudelijke apparaten en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een toenemende groep Hollanders en Belgen lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, betere smaak van water en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Nieuwkoop opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Vrouwenakker gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Vrouwenakker?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Vrouwenakker. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor water met een lekkere smaak en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Vrouwenakker ontvangt een waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, zachter wasgoed en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Vrouwenakker

De waterhardheid van het drinkwater in Vrouwenakker is om en nabij de 4.98 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-vrouwenakker-1428

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Atag Descale 20
 • Mooiwater Mini
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • Erie IQsoft Eco9
 • Boshuis Combilux plus 400

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Honeywell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Vrouwenakker verklein je de dH waarde van 4.98 naar een Dh onder de 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €840.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Vrouwenakker.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €120 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1675 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterverzachters beginnen bij €830, exclusief installatiekosten. Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1575 en €1750 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Vrouwenakker.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en gratis experts, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €150
Mechanische waterontharderVanaf €780
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1060
Onthardingstabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudRond de €85 p/jaar
MontageCirca €275
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Vrouwenakker?
De waterhardheid in Vrouwenakker ligt op 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland is doorgaans 5.02 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor structureel lagere energiekosten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je vooral een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Denk aan een zachte huid en droog haar, fris kraanwater, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vrouwenakker.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, zacht en fris water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag in de badkamer, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie