Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Woerdense Verlaat

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of koffie of huidirritaties? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Woerdense Verlaat zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten vind je uitgebreide informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Woerdense Verlaat.
 • Dit kan leiden tot problemen als wit uitslaande wanden en tegels en hoge stookkosten.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €305 per jaar.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid Woerdense VerlaatHoe werkt zo’n systeem?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode3652
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droog haar na het douchen.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Woerdense Verlaat

Heb je last van een onnodig hoge energierekening en glascorrosie? Veel Hollanders en Belgen bestellen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, minder poetsen en boenen, zacht en fris water en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Nieuwkoop zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Woerdense Verlaat gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Zuinigste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Woerdense Verlaat?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Woerdense Verlaat. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot zachter wasgoed en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Woerdense Verlaat heeft een geschatte waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Uit de test: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Woerdense Verlaat

De waterhardheid van het leidingwater in Woerdense Verlaat is ongeveer 4.98 Duitse graden. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-woerdense-verlaat-3652

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • BWC Omega Jubileum 400
 • Erie Softline Eco15
 • Watertotaal Euro Twin 40
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Galaxy) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Woerdense Verlaat verlaag je de dH waarde van 4.98 naar een Dh onder de 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €950.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Woerdense Verlaat.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €105 voor magnetische ontharders tot zo’n €2150 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Naast deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterverzachters zijn zo’n €840 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1300 en €1900 inclusief inregelen. In het volgende schema bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Woerdense Verlaat.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Zo kan men eenvoudig snel installateurs, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €95
Waterontharder (mechanisch)Circa €790
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1150
Reinigingszout€30 per 50 kilo
OnderhoudscontractVanaf €100 per 12 maanden
MontageCirca €260
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Woerdense Verlaat?
De hardheid in Woerdense Verlaat ligt op 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland ligt rond de 5.02 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals een besparing op de energierekening en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door middel van zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Woerdense Verlaat.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie