Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ter Aar

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Ter Aar resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website tref je praktische info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Ter Aar.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als kalkstrepen op ramen en matig presterende cv installaties.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, verminderde eczeem klachtenen geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €310 per 12 maanden.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid Ter AarTechnische detailsBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2461
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Ter Aar

Zit jij in de woning ook met situaties als geïrriteerde huid en/of glascorrosie? Een aanzienlijk aantal huishoudens nemen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, lekkere watersmaak en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Nieuwkoop zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Ter Aar hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Ter Aar?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Ter Aar. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel minder huidproblemen en huidirritaties en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Ter Aar zit met een waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. lagere energierekening, fris kraanwater en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Ter Aar

De waterhardheid van het water in Ter Aar is om en nabij de 4.98 dH. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ter-aar-2461

Veel gekozen merken

 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • 038waterontharder Compact 14
 • Euro Combi compact 25
 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Ecowater ESM 42

Zo werkt een waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Durlem) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Ter Aar verlaag je de dH waarde van 4.98 naar een Dh van ongeveer 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €900.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Ter Aar.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €140 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2225 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterverzachters starten bij €830 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €1825 inclusief plaatsing. In onderstaande schema vind je de huidige kosten van een waterontharder in Ter Aar.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe supersnel modellen, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €125
Mechanische waterontharderCirca €730
Elektrische waterontharderRond de €1070
Zouttabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudscontractVanaf €100 op jaarbasis
PlaatsingV.a €270
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Ter Aar?
De hardheid van het water in Ter Aar is gemiddeld 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland komt uit op ongeveer 5.02 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. O.a. een minder droge huid, fris kraanwater, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ter Aar.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, niet langer last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie