Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Noorden

Heb je last van kalkaanslag, strepen op de ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Noorden leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl tref je waardevolle informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Noorden.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als een witte aanslag op het glaswerk en dichtgeslibde leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor lagere energierekening, zachter wasgoed en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €330 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid NoordenTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2431
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Noorden

Zit jij in de woning ook met situaties als een onnodig hoge energierekening of bittere smakende thee? Veel Nederlanders kiezen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachtere was en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Nieuwkoop werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Noorden gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Noorden?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Noorden. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en je kleding blijft langer mooi. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Noorden heeft een gemeten waterhardheid van 4.98. Dat betekent vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. verlaging van de maandlasten voor energie, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Uit de test: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Noorden

De waterhardheid van het leidingwater in Noorden is ongeveer 4.98 dH. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-noorden-2431

Vaak gekozen modellen

 • Kinetico Premier Maxi
 • Kinetico Kube 15
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Euro Combi compact 25

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua-o-Matic) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Noorden verklein je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €825.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Noorden.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met product-specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Van €125 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1425 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontharders starten bij €680 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1200 en €2250 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Noorden.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Zo kan men makkelijk en zonder kosten installatiebedrijven, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €110
Waterontharder (mechanisch)C.a. €820
Waterontharder (elektronisch)V.a €1180
Onthardingstabletten€25 per 50 kg
OnderhoudscontractRond de €135 (jaarbasis)
PlaatsingC.a. €180
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Noorden?
De hardheid in Noorden is om en nabij de 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland is circa 5.02 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: water met een lekkere smaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Zoals een fijne douchebeurt, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Noorden.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lager energieverbruik, smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie