Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder IJzendoorn

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht functionerende apparaten of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.80 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in IJzendoorn leidt tot kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina verzamel je nuttige info info aangaande waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.80 dH in IJzendoorn.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld water met een vreemde smaak en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: structureel lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €225 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid IJzendoornZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4053
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32800 kWh
Gem. Waterhardheid4.80 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Huidirritaties.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen IJzendoorn

Heb je last van een erg droge huid of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een groot deel van de huishoudens bestellen een innovatieve waterontharder. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op bestek en servies, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, verminderde eczeem klachten en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Neder-Betuwe kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in IJzendoorn gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in IJzendoorn?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in IJzendoorn. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op bestek en servies. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • IJzendoorn heeft een geschatte waterhardheid van 4.80. Dat betekent vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. verlaging van de maandlasten voor energie, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder poetsen en boenen.
 • Opmerking: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in IJzendoorn

De waterhardheid van het leidingwater in IJzendoorn ligt op ong. 4.80 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,67 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ijzendoorn-4053

Vind een vakman in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Calex Calex 22L
 • Watertotaal Euro Twin 40
 • Erie Slimline Eco24
 • Erie Maxima Eco26
 • Amysoft E-100

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als North Star) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in IJzendoorn reduceer je de dH waarde van 4.80 naar een fijne 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte hangt af van de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €860.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in IJzendoorn.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van professionals voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €85 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1425 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Behalve deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterontkalkers starten vanaf €820 (montage niet inbegrepen). Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1225 en €1725 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel tref je de actuele kosten van een waterontharder in IJzendoorn.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze vergelijker en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Zo kan men makkelijk en direct vakmannen, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €120
Mechanische waterontharderVanaf €880
Elektronische waterontharderV.a €1080
Regeneratiezout€40 per 75 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €125 per jaar
MontagekostenRond de €230
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in IJzendoorn?
De waterhardheid in IJzendoorn ligt rond de 4.80 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is om en nabij de 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor lagere energiekosten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een minder droge huid, zacht en fris water, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd door de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in IJzendoorn.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie