Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ochten

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.80 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Ochten heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten tref je belangrijke informatie met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.80 dH in Ochten.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals droog haar na het douchen en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €345 per 12 maanden.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid OchtenWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4051
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32800 kWh
Gem. Waterhardheid4.80 dH

Het effect van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Ochten

Zit jij in de woning ook met situaties als een onnodig hoge energierekening en/of extra zeep en shampoo nodig? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren lossen dit op met een elektrische waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, heerlijk zachte kleding en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Neder-Betuwe kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Ochten hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Beste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Ochten?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ochten. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een gunstigere energierekening en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Ochten kent een waterhardheid van 4.80. Concreet: vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Ochten

De waterhardheid van het water in Ochten bedraagt ongeveer 4.80 dH. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,67 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-ochten-4051

Installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Calex Calex 15L
 • Ecowater ESM15 CE+
 • Lubron Proline SXT2
 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Waterluxe Combi 12

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Pallas) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ochten voer je de dH waarde terug van 4.80 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €750.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Ochten.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met product-specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €170 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1825 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van deze systemen zijn zo’n €830, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1125 en €1850 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Ochten.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en snel specialisten, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €105
Mechanische waterontharderVanaf €810
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1030
Onthardingstabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudC.a. €140 p/jaar
MontageV.a €160
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Ochten?
De hardheid van het kraanwater in Ochten is grofweg 4.80 dH. De waarde in de provincie Gelderland is om en nabij de 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan verminderde eczeem klachten, meer smaak aan koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Ochten.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie