Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kesteren

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.80 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Kesteren resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs tref je belangrijke info over diverse types waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 4.80 dH in Kesteren.
 • Hierdoor ontstaan situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn structureel lagere energiekosten, betere smaak van water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €310 op jaarbasis.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid KesterenTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4041
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32800 kWh
Gem. Waterhardheid4.80 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en fris water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Kesteren

Wil jij ook af van een irriterende huid of glascorrosie? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen plaatsen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder poetsen en boenen, textiel slijt minder snel en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Neder-Betuwe zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Kesteren hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Kesteren?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Kesteren. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Kesteren kent een waterhardheid van 4.80. Dit staat voor vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. apparatuur gaat langer mee, verminderde eczeem klachtenen geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Belangrijk: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Kesteren

De waterhardheid van het water in Kesteren is ongeveer 4.80 dH. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,67 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-kesteren-4041

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • BWT Rondomat 100M
 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • Euro Combi compact 25
 • Delta Escalda
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals BWT) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kesteren reduceer je de dH waarde van 4.80 naar een zachte 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €790.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Kesteren.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1925 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in deze systemen beginnen bij €820, excl. installatie. Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1200 en €1725 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Kesteren.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder problemen en zonder kosten monteurs, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €60
Waterontharder (mechanisch)C.a. €680
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1130
Tabletten€25 voor 50 kilo
OnderhoudscontractCirca €125 p/jaar
MontageVanaf €250
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Kesteren?
De hardheid in Kesteren bedraagt 4.80 dH. De waarde in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere verwarming en textiel slijt minder snel.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kesteren.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, fris kraanwater, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie