Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Opheusden

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, glascorrosie, koffie of thee dat bitter smaakt of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.80 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Opheusden zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier tref je handige info met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.80 dH in Opheusden.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals een droge huid en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in lagere stookkosten, een zachte huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €275 per jaar.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid OpheusdenWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4043
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32800 kWh
Gem. Waterhardheid4.80 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Opheusden

Heb je last van een droge huid of wit uitslaande wanden en tegels? Steeds meer woningeigenaren bestellen een professionele waterontharder. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Neder-Betuwe werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Opheusden hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Zuinigste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Opheusden?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Opheusden. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een verlaging van de maandlasten voor energie en heerlijk zachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Opheusden heeft een geschatte waterhardheid van 4.80. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, een glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak.
 • Opmerking: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Opheusden

De waterhardheid van het drinkwater in Opheusden is 4.80 dH. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,67 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-opheusden-4043

Installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Calex Calex 11
 • Mooiwater Grande
 • BWT AQA viseo
 • Bayard Tenera 18
 • Century CWS 100V/UF

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Ecowater) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Opheusden reduceert je de dH waarde van 4.80 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €780.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Opheusden.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met vakmannen voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2125 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. In aanvulling op deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in dergelijke installaties zijn zo’n €700 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1200 en €1700 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Opheusden.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en direct merken, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €95
Mechanische waterontharderRond de €860
Elektrische waterontharderRond de €1110
Zout€17,50 per 25 kg
OnderhoudskostenRond de €150 per 12 maanden
PlaatsingC.a. €190
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Opheusden?
De waterhardheid in Opheusden is ongeveer 4.80 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals verlaging van de maandlasten voor energie en textiel slijt minder snel.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een minder droge huid, zacht en fris water, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt via regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Opheusden.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie