Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Dodewaard

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.80 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Dodewaard zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier check je handige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 4.80 dH in Dodewaard.
 • Dit kan zorgen voor onder andere droog haar na het douchen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere verwarming, betere smaak van water en textiel slijt minder snel.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €350 per 12 maanden.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid DodewaardTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode6669
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32800 kWh
Gem. Waterhardheid4.80 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Betere smaak van water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een erg droge huid.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Dodewaard

Zit jij thuis ook met dichtslibbende waterleidingen en apparatuur dat te snel stuk gaat? Een toenemende groep huishoudens installeren een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Neder-Betuwe vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Dodewaard heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Aanbieding waterontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Dodewaard?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Dodewaard. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een efficiëntere warmteoverdracht en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Dodewaard zit met een waterhardheid van 4.80. Samengevat: vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere apparatuur die langer meegaat, een zachte huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Opmerking: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Dodewaard

De waterhardheid van het drinkwater in Dodewaard is 4.80 dH. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,67 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-dodewaard-6669

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Apic Heracles
 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Delta Onega duplex
 • North Star Okosoft 35
 • Watercompany Softflow 20

Zo werkt een waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. North Star) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Dodewaard reduceert je de dH waarde van 4.80 naar een Dh van ongeveer 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een voordelige prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €940.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Dodewaard.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1675 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontharders starten bij €650, zonder installeren. Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1350 en €2000 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Dodewaard.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze online offerteservice en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en vandaag nog specialisten, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €145
Waterontharder (mechanisch)V.a €720
Elektronische waterontharderVanaf €1190
Regeneratiezout€30 per 50 kg
OnderhoudscontractCirca €85 per beurt
InstallatieV.a €230
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Dodewaard?
De hardheid van het leidingwater in Dodewaard is ongeveer 4.80 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland ligt rond de 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als lagere stookkosten en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, betere smaak van water, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats a.d.h.v. natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Dodewaard.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie