Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Langenboom

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Langenboom resulteert in kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina tref je waardevolle informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Langenboom.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld een droge huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in een beter presterende CV-ketel, kleding die langer mooi blijft en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €255 per 12 maanden.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid LangenboomWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5453
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36700 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lagere energiekosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Langenboom

Heb je last van rendementsverlies van verwarming en kalkaanslag op douchekop? Steeds meer Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, besparen op schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Mill en Sint Hubert zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Langenboom was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Zuinigste waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Langenboom?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Langenboom. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor lekkerdere koffie en thee en heerlijk zachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Langenboom kent een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn gunstig energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Langenboom

De waterhardheid van het water in Langenboom is 7.34 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-langenboom-5453

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Delta Duplex duet
 • Erie Slimline Eco14
 • Erie Maxima Eco32
 • General electric GXOF27KE
 • BWT Aquadial softlife bio 25

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tubilite) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Langenboom voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een fijne 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van grootte van het huishouden, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Langenboom.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €125 voor magnetische ontharders tot ruim €1575 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontharders zijn zo’n €760 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1375 en €1750 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Langenboom.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en snel installateurs, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €125
Waterontharder (mechanisch)C.a. €820
Elektrische waterontharderRond de €930
Zout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudRond de €120 op jaarbasis
MontagekostenRond de €275
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Langenboom?
De hardheid van het water in Langenboom is grofweg 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant ligt rond de 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: lagere energierekening en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. O.a. prettige douchebeurt, smaakvol water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd door middel van het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Langenboom.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie