Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Mill

Heb je last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Mill heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten tref je handige info over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Mill.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als minder lekker water en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, heerlijk zachte kleding en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €280 op jaarbasis.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid MillHoe werkt het?Geschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5451
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36700 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkere watersmaak.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Mill

Ben jij ook klaar met een onnodig hoge energierekening en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een toenemende groep woningeigenaren kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Mill en Sint Hubert vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Mill was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goedkoopste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals HR-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Mill?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Mill. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot fris kraanwater en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Mill heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. lagere energierekening, zachter wasgoed en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Mill

De waterhardheid van het leidingwater in Mill is om en nabij de 7.34 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-mill-5451

Vaak geplaatste ontharders

 • Delta Duplex compact
 • Ecowater ESM 11
 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Delta Duplex unit
 • 038waterontharder Separaat 20

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Honeywell) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Mill minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €775.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Mill.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan product-experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €130 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2275 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Naast deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €700, excl. installatie. Een apparaat met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1650 en €2000 incl. installatie. In de tabel hieronder bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Mill.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Via die service kan jij makkelijk en direct installateurs, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €110
Mechanische waterontharderC.a. €860
Waterontharder (elektrisch)V.a €1010
Regeneratiezout€15 per 25 kg
OnderhoudscontractV.a €160 (jaarbasis)
PlaatsingskostenCirca €260
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Mill?
De waterhardheid in Mill is doorgaans 7.34 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is doorgaans 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het comfort. Onder andere een zachte huid en droog haar, zacht en fris water, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Mill.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, zacht en fris water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie