Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wilbertoord

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op de ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Wilbertoord leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten tref je belangrijke info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Wilbertoord.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals geïrriteerde huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €315 per jaar.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid WilbertoordHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5455
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36700 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Fris kraanwater.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Wilbertoord

Ben jij ook klaar met droog haar na het douchen en/of witte aanslag op het glaswerk? Flink wat huizenbezitters plaatsen een professionele waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, kleding en ander textiel gaat langer mee en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Mill en Sint Hubert opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Wilbertoord gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste ontharder.

VoordeelUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wilbertoord?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Wilbertoord. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Wilbertoord kent een waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. lagere energiekosten, fris kraanwater en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Wilbertoord

De waterhardheid van het leidingwater in Wilbertoord is 7.34 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-wilbertoord-5455

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Delta Escalda
 • Kinetico Essential 17
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Ecowater ESM 11
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Ecowater) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Wilbertoord minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €775.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Wilbertoord.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €125 voor magnetische ontharders tot een slordige €2175 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontkalkers lopen op vanaf €650 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem varieert tussen ongeveer €1600 en €1900 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Wilbertoord.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Zo kan men makkelijk en kosteloos installateurs, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €50
Mechanische waterontharderVanaf €840
Waterontharder (elektronisch)Circa €1120
Regeneratiezout€25 voor 50 kg
OnderhoudVanaf €100 op jaarbasis
MontagekostenVanaf €230
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Wilbertoord?
De hardheid van het kraanwater in Wilbertoord ligt op 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant is grofweg 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wilbertoord.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, meer smaak aan koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding blijft langer mooi, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie