Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sint Hubert

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, vies water of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Sint Hubert heeft als doel kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal check je belangrijke info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Sint Hubert.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld strepen op de ramen en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €230 per jaar.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid Sint HubertFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5454
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36700 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Sint Hubert

Ben jij ook klaar met irritaties aan de huid en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groot deel van de woningeigenaren plaatsen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Mill en Sint Hubert zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Sint Hubert hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goede ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Sint Hubert?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Sint Hubert. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot smaakvol water en je kleding blijft langer mooi. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Sint Hubert heeft een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. lager stroom- en gasverbruik, een glanzende vaat en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Sint Hubert

De waterhardheid van het water in Sint Hubert bedraagt ongeveer 7.34 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-sint-hubert-5454

Vaak geplaatste ontharders

 • Delta Duplex unit
 • BWT AQA life
 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • BWT AQA Perla 20
 • Kinetico Essential 8

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Culligan) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Sint Hubert minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €920.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Sint Hubert.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter variëren nogal. Dit loopt van €70 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1425 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van ontkalkers beginnen bij €760 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie zit ergens tussen de €1475 en €2025 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Sint Hubert.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en zonder kosten specialisten, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €55
Mechanische waterontharderV.a €730
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1020
Regeneratiezout€45 per 100 kg
OnderhoudskostenV.a €145 op jaarbasis
MontagekostenV.a €260
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Sint Hubert?
De hardheid van het water in Sint Hubert is ongeveer 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant is om en nabij de 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: een besparing op de energierekening en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd middels het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sint Hubert.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie