Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Merelbeke

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterverzachter in Merelbeke resulteert in kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina tref je bruikbare informatie over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Merelbeke.
 • Dit is de oorsprong van problemen als apparaten die slecht werken en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in efficiëntere verwarming, een zachte huid en textiel slijt minder snel.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €205 per jaar.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid MerelbekeWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMerelbeke
Postcode9820
Gem. Gasverbruik M33.320 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5700 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Merelbeke

Wil je definitief afrekenen met huidirritaties of witte aanslag op het glaswerk? Flink wat huishoudens kiezen voor de installatie van een slimme waterontkalker. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, lekkerdere koffie en thee en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Merelbeke zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Merelbeke wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Duurzame waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Merelbeke?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Merelbeke. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor smaakvol water en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Merelbeke zit met een waterhardheid van 19,60. Dit staat voor Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, heerlijk zachte kleding en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Merelbeke

De waterhardheid van het drinkwater in Merelbeke is 19,60 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-merelbeke-9820

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Twin 25
 • Apic Heracles junior
 • Delta Mosela
 • Euro Combi compact 30
 • Kinetico Ergo 18

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als Pallas) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Merelbeke reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een zachte 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte hangt af van de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €890.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Merelbeke.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. De prijzen starten vanaf €135 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2025 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Naast deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in dergelijke installaties starten bij €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1550 en €1850 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder vind je de actuele kosten van een waterverzachter in Merelbeke.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze online offerteservice en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Zo kan je eenvoudig en zonder kosten specialisten, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €115
Mechanische waterontharderC.a. €890
Elektrische waterontharderV.a €990
Reinigingszout€15 per 25 kilo
OnderhoudskostenC.a. €105 p/jaar
MontagekostenBegint bij €230
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Merelbeke?
De hardheid van het water in Merelbeke komt uit op ong. 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen is plus minus 14,53 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als een zachte huid na bad of douche en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, zacht en fris water, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Merelbeke.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie