Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Munte

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op je ruiten, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 19,60 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Munte maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina check je nuttige info info over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Munte.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals huidirritaties en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €260 per jaar.

Klik door naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid MunteFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMerelbeke
Postcode9820
Gem. Gasverbruik M31.470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4400 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Munte

Wil je definitief afrekenen met geïrriteerde huid en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Flink wat Vlamingen bestellen een professionele waterontkalker. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, besparen op schoonmaakmiddelen, smaakvol water en besparen op de energiekosten. In de gemeente Merelbeke opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Munte was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Professionele ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals boilers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Munte?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Munte. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Munte heeft een geschatte waterhardheid van 19,60. Dat betekent Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Uit de test: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Munte

De waterhardheid van het water in Munte ligt op ong. 19,60 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-munte-9820

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • Kinetico Sumo 1
 • Euro Combi compact 10
 • Delta Duplex compact
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Waterluxe Combi 25

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterverzachters (van merken zoals Galaxy) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Munte verklein je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstig tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €930.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de montagekosten, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Munte.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met product-specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €140 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1800 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van deze systemen zijn zo’n €650, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1450 en €2025 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de geschatte kosten van een waterverzachter in Munte.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Via die service kan jij makkelijk en gratis experts, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €140
Mechanische waterontharderRond de €890
Elektrische waterontharderCirca €930
Regeneratiezout€50 voor 100 kg
OnderhoudscontractBegint bij €150 p/jaar
MontageCirca €220
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Munte?
De waterhardheid in Munte is plus minus 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen is plus minus 14,53 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen kleding en ander textiel gaat langer mee en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het comfort. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, betere smaak van water, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Munte.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, een lekkere watersmaak, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie