Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Melsen

Heb je in huis last van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterverzachter in Melsen resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten vind je uitgebreide info over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 19,60 dH in Melsen.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als slecht functionerende apparaten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zacht en fris water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €330 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid MelsenZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMerelbeke
Postcode9820
Gem. Gasverbruik M31.465 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4350 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Het effect van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Melsen

Heb je last van een droge, geïrriteerde huid en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Flink wat mensen installeren een slimme waterontkalker. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, minder huidproblemen en huidirritaties en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Merelbeke zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Melsen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Duurzame waterontharder.

PluspuntUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Melsen?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Melsen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Melsen heeft een waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Melsen

De waterhardheid van het leidingwater in Melsen bedraagt ongeveer 19,60 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-melsen-9820

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Kinetico Premier Maxi
 • Euro Combi 25 Fleck
 • Delta Domela
 • Aquarex IMP Pro 26
 • Waterluxe Combi 12

Hoe werkt een waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals GE) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Melsen verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een voordelige prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €810.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Melsen.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €110 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1625 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van deze systemen lopen op vanaf €690 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €2100 inclusief plaatsing. In het volgende schema tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Melsen.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Zo kan je zonder problemen supersnel monteurs, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €125
Waterontharder (mechanisch)C.a. €700
Waterontharder (elektrisch)Circa €940
Regeneratiezout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudBegint bij €150 per 12 maanden
InstallatieC.a. €175
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Melsen?
De hardheid in Melsen is grofweg 19,60 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen ligt op 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het comfort. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen middels een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Melsen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, betere smaak van water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachter wasgoed, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie