Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Schelderode

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht werkende huishoudelijke apparaten of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Schelderode heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier bekijk je uitgebreide informatie aangaande waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Schelderode.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als eczeem klachten en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, water met een lekkere smaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €300 per jaar.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid SchelderodeHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMerelbeke
Postcode9820
Gem. Gasverbruik M31.475 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4450 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Het effect van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Schelderode

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of bittere thee en koffie? Een groeiend aantal mensen nemen een elektrische waterontkalker. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Merelbeke vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Schelderode hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding ontharder.

PositiefUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Schelderode?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Schelderode. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot zacht en fris water en heerlijk zachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Schelderode kent een waterhardheid van 19,60. Samengevat: Erg hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en minder poetsen en boenen.
 • Goed om te weten: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Schelderode

De waterhardheid van het leidingwater in Schelderode ligt op ong. 19,60 dH. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-schelderode-9820

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Kinetico Sumo 2
 • Euro Combi compact 14
 • Delta Duplex duet
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Waterluxe Duo 7

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Tubilite) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Schelderode verklein je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €870.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Schelderode.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Van €110 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1575 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterontkalkers starten vanaf €820, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1450 en €1775 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel bieden we de geschatte kosten van een waterverzachter in Schelderode.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en zonder kosten specialisten, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €140
Mechanische waterontharderVanaf €740
Waterontharder (elektronisch)V.a €1060
Reinigingszout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudC.a. €85 per beurt
MontagekostenBegint bij €220
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Schelderode?
De hardheid in Schelderode is doorgaans 19,60 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen ligt rond de 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Schelderode.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lagere energierekening, zacht en fris water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie