Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lemberge

Heb je in huis last van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Lemberge resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten tref je belangrijke informatie over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH in Lemberge.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere kalkstrepen op glas en lak en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €250 op jaarbasis.

Onderwerpen: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid LembergeFunctioneringBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMerelbeke
Postcode9820
Gem. Gasverbruik M31.460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4300 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Lemberge

Wil je definitief afrekenen met droge haren na een douchebeurt en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Flink wat mensen nemen een professionele waterontkalker. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Merelbeke werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Lemberge heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste waterontharder.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Lemberge?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Lemberge. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel een gunstigere energierekening en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Lemberge heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Concreet: Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lagere energierekening, fris kraanwater en minder poetsen en boenen.
 • Opmerking: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Lemberge

De waterhardheid van het drinkwater in Lemberge is 19,60 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-lemberge-9820

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • Kinetico Premier Compact HF
 • Euro Combi 20 Fleck
 • Delta Arenal
 • Aquarex IMP Pro 18
 • Watergenius Blue Line Max

Hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Honeywell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lemberge reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 types: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €775.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Lemberge.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2300 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het type ontharder en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties zijn zo’n €690 (zonder installatiewerk). Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1250 en €2050 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Lemberge.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en kosteloos experts, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €55
Waterontharder (mechanisch)C.a. €660
Elektronische waterontharderRond de €950
Reinigingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudscontractC.a. €95 p/jaar
InstallatiekostenCirca €225
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Lemberge?
De waterhardheid in Lemberge is grofweg 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen is om en nabij de 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor een beter presterende CV-ketel en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. O.a. prettige douchebeurt, betere smaak van water, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt via zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Lemberge.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, lekker water uit de kraan, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, stukken minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie