Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bottelare

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, strepen op de ramen, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Bottelare heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze pagina lees je nuttige informatie over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Bottelare.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere slecht werkende huishoudelijke apparaten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €300 per 12 maanden.

Snel naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BottelareHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMerelbeke
Postcode9820
Gem. Gasverbruik M31.455 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4250 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en fris water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droog haar na het douchen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Bottelare

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge huid of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Flink wat huishoudens installeren een professionele waterontkalker. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Merelbeke opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Bottelare hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Goede waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals CV-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Bottelare?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Bottelare. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor fris kraanwater en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Bottelare heeft een geschatte waterhardheid van 19,60. Dit houdt in Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Bottelare

De waterhardheid van het leidingwater in Bottelare is ongeveer 19,60 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-bottelare-9820

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Kinetico Premier Compact HE
 • Euro Combi 14 Fleck
 • Culligan Medallist 915
 • Aquarex IMP Pro 14
 • Watergenius Blue Line Evolution

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Pentair Fleck) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bottelare reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €960.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Bottelare.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €75 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2175 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Naast deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in dergelijke installaties starten vanaf €830 (zonder installatiewerk). Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1500 en €2075 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel tref je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Bottelare.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Zo kan je makkelijk en direct monteurs, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €105
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €770
Elektrische waterontharderC.a. €1160
Zout€45 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €130 p/jaar
PlaatsingskostenC.a. €260
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Bottelare?
De hardheid van het water in Bottelare schatten we op 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen is doorgaans 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor efficiëntere verwarming en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het comfort. Denk hierbij aan een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats a.d.h.v. het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bottelare.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding dat langer meegaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie