Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Nazareth

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterverzachter in Nazareth heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze website verzamel je nuttige informatie alle mogelijke waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Nazareth.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals geïrriteerde huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €330 op jaarbasis.

Snel naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid NazarethFunctioneringKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNazareth
Postcode9810
Gem. Gasverbruik M33.315 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5650 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

De voordelen van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Glascorrosie.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Nazareth

Heb je last van apparaten die slecht werken of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een groot deel van de huizenbezitters nemen een innovatieve waterontkalker. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, lekkere watersmaak en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Nazareth opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Nazareth was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Voordeligste waterontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Nazareth?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Nazareth. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot betere smaak van water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Nazareth kent een waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. efficiëntere verwarming, verminderde eczeem klachtenen veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Niet vergeten: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Nazareth

De waterhardheid van het leidingwater in Nazareth bedraagt circa 19,60 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-nazareth-9810

Vaak geplaatste ontharders

 • Watertotaal Euro Twin 20
 • Apic Melite
 • Delta Morava
 • Euro Combi compact 25
 • Kinetico 2050C

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterverzachters (van merken als Van Marcke) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nazareth verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €825.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Nazareth.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan vakmannen voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €130 voor magnetische ontharders tot ruim €2300 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Naast deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €690, zonder installeren. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1200 en €2150 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Nazareth.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Zo kan men zonder problemen en kosteloos specialisten, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €130
Waterontharder (mechanisch)Circa €840
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1080
Onthardingstabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudVanaf €140 (jaarbasis)
InstallatieCirca €170
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Nazareth?
De hardheid van het leidingwater in Nazareth komt uit op ong. 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen komt uit op ongeveer 14,53 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als een besparing op de energierekening en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan een minder droge huid, fris kraanwater, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd door een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Nazareth.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie