Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sint-Oedenrode

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Sint-Oedenrode heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier check je belangrijke info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Sint-Oedenrode.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere een witte aanslag op het glaswerk en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, fris kraanwater en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €320 per jaar.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Sint-OedenrodeWerkingWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5491
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Sint-Oedenrode

Wil je definitief afrekenen met verstopte leidingen of kalk op de lak van de auto? Een aanzienlijk aantal Nederlanders lossen dit op met een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, geen strepen meer op glas en lak, betere smaak van water en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Meierijstad zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Sint-Oedenrode hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Duurzame verzachter.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Sint-Oedenrode?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Sint-Oedenrode. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een lager energieverbruik en heerlijk zachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Sint-Oedenrode zit met een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid en minder poetsen en boenen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Sint-Oedenrode

De waterhardheid van het leidingwater in Sint-Oedenrode ligt op ong. 7.34 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-sint-oedenrode-5491

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Delta Ontario duplex
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Mooiwater Mini+

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als BWT) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Oedenrode verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het waterverbruik, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €960.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Sint-Oedenrode.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een waterontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1675 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van dergelijke installaties zijn zo’n €850, excl. installatie. Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1225 en €1725 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Sint-Oedenrode.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en gratis installateurs, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €155
Mechanische waterontharderVanaf €830
Elektronische waterontharderVanaf €1140
Tabletten€45 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €80 per jaar
PlaatsingC.a. €270
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Sint-Oedenrode?
De waterhardheid in Sint-Oedenrode is grofweg 7.34 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant is circa 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere efficiëntere verwarming en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sint-Oedenrode.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie