Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Schijndel

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Schijndel heeft als doel kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier bekijk je waardevolle info alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Schijndel.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals strepen op je ruiten en hoge stookkosten.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, betere smaak van water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €205 per 12 maanden.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid SchijndelHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5481
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Schijndel

Ben jij ook klaar met een onnodig hoge energierekening en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een aanzienlijk aantal Nederlanders kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Meierijstad zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Schijndel wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Voordeligste verzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals boilers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Schijndel?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Schijndel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt fris kraanwater en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Schijndel kent een waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, heerlijk zachte kleding en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Niet vergeten: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Schijndel

De waterhardheid van het leidingwater in Schijndel bedraagt ongeveer 7.34 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-schijndel-5481

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Delta Onega duplex
 • Waterluxe Combi 25
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Delta Tibera
 • MultiAqua WaterMaster EC-4

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Van Marcke) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Schijndel verklein je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €860.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Nadelen: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Schijndel.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €105 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1975 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Behalve deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers lopen op vanaf €740 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem varieert tussen ongeveer €1425 en €2025 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Schijndel.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en zonder kosten vakmannen, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €145
Mechanische waterontharderVanaf €790
Waterontharder (elektrisch)Circa €960
Zouttabletten€40 per 75 kg
OnderhoudscontractV.a €100 per 12 maanden
PlaatsingskostenRond de €210
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Schijndel?
De hardheid van het kraanwater in Schijndel is doorgaans 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant is ongeveer 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door middel van natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Schijndel.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie