Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Erp

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, smerig water of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Erp heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs check je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Erp.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals apparaten die slecht werken en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, kleding en ander textiel gaat langer mee en textiel slijt minder snel.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €250 per 12 maanden.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid ErpFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5469
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Erp

Heb je last van een droge, geïrriteerde huid en veel schoonmaakwerk? Flink wat mensen lossen dit op met een elektrische waterontharder. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid na bad of douche en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Meierijstad werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Erp gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Goede ontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenApparatuur zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Erp?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Erp. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel betere smaak van water en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Erp ontvangt een waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Onder andere lager energieverbruik, lekkere watersmaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Erp

De waterhardheid van het leidingwater in Erp is ongeveer 7.34 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-erp-5469

Vind een vakman in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Delta Isera
 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Watertotaal Euro Twin 10
 • Erie Softline Eco15
 • Kinetico Essential 11

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Autotrol) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Erp minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €825.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Erp.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan professionals voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €160 voor magnetische ontharders tot wel €1950 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van dergelijke installaties starten vanaf €700, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1325 en €1825 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel check je de geschatte kosten van een waterontharder in Erp.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en zonder kosten modellen, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €65
Waterontharder (mechanisch)C.a. €870
Waterontharder (elektronisch)Rond de €940
Onthardingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €90 per 12 maanden
MontagekostenCirca €225
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Erp?
De hardheid van het leidingwater in Erp is doorgaans 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant is plus minus 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is essentieel voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Erp.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie