Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Veghel

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Veghel heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier bekijk je waardevolle informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Veghel.
 • Dit is de oorsprong van situaties als droog haar na het douchen en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €330 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid VeghelTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5463
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droog haar na het douchen.
 • Aanslag op servies.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Veghel

Zit jij thuis ook met een te hoge stroomrekening of koffie of thee dat bitter smaakt? Meer en meer huizenbezitters installeren een betrouwbare waterontharder. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid na bad of douche en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Meierijstad kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Veghel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Duurzame ontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Veghel?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Veghel. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Veghel zit met een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Veghel

De waterhardheid van het water in Veghel is om en nabij de 7.34 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-veghel-5463

Vaak gekozen modellen

 • Delta Garona
 • Erie Slimline Eco24
 • Atag Descale 10
 • Mooiwater Mini
 • AquaCombi AquaCell

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Bayard) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Veghel reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €930.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Veghel.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €95 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1400 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Buiten deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €850 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1275 en €2125 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Veghel.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Zo kan men moeiteloos en zonder kosten vakmannen, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €50
Mechanische waterontharderC.a. €860
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1200
Tabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudBegint bij €85 op jaarbasis
InstallatiekostenV.a €250
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Veghel?
De hardheid van het kraanwater in Veghel komt uit op ong. 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant schatten we op 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Zoals geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Veghel.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie