Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Beek en Donk

Heb je last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Beek en Donk heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina bekijk je bruikbare informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Beek en Donk.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als strepen op de ramen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €220 op jaarbasis.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid Beek en DonkHoe werkt het?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5741
Gem. Gasverbruik M31580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Betere smaak van water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Strepen op de ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Beek en Donk

Zit jij in de woning ook met situaties als rendementsverlies van verwarming en/of veel schoonmaakwerk? Meer en meer Nederlanders installeren een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Laarbeek kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Beek en Donk hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Professionele waterontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Beek en Donk?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Beek en Donk. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Beek en Donk heeft een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. een besparing op de energierekening, betere smaak van water en minder poetsen en boenen.
 • Uit de test: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Beek en Donk

De waterhardheid van het leidingwater in Beek en Donk is om en nabij de 7.34 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-beek-en-donk-5741

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • Ecowater ESM15 CE+
 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Apic Nessos
 • Erie Slimline Eco17
 • SuperSoft SuperSoft

Zo werkt een waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Autotrol) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Beek en Donk minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €770.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Beek en Donk.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met professionals voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €150 voor een magnetische ontharder tot ruim €2225 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het model, het type ontharder en de omvang van het systeem. Naast deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontharders starten vanaf €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1625 en €1900 inclusief inregelen. In de tabel hieronder bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Beek en Donk.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze vergelijker en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en vandaag nog installateurs, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €95
Waterontharder (mechanisch)V.a €890
Elektrische waterontharderVanaf €900
Reinigingszout€15 voor 25 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €145 (jaarbasis)
InstallatiekostenRond de €275
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Beek en Donk?
De waterhardheid in Beek en Donk is grofweg 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant is circa 7.58 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een fijne douchebeurt, betere smaak van water, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Beek en Donk.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, lekker water uit de kraan, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, stukken minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie