Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oirschot

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 5.26 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Oirschot heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 5.26 dH in Oirschot.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als irritaties aan de huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid na bad of douche en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €315 per jaar.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid OirschotHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOirschot
Postcode5689
Gem. Gasverbruik M31650 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36700 kWh
Gem. Waterhardheid5.26 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Oirschot

Heb je in huis last van dichtgeslibde leidingen en/of kalkstrepen op ramen? Meer en meer woningeigenaren kiezen een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, verminderde eczeem klachten en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Oirschot zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Oirschot was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede ontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Oirschot?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Oirschot. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt betere smaak van water en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Oirschot heeft een waterhardheid van 5.26. Concreet: zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld een beter presterende CV-ketel, zacht en fris water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Opmerking: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Oirschot

De waterhardheid van het water in Oirschot bedraagt circa 5.26 Duitse graden. Dit houdt in dat het water zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 5.26 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,98 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-oirschot-5689

Interessante installaties

 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Lubron Softstar Classic
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Ecowater ESM25 CE+
 • Erie Softline Eco20

Zo werkt een waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Clean) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oirschot minimaliseer je de dH waarde van 5.26 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €870.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Oirschot.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2150 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van de fabrikant, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Behalve deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van dergelijke installaties beginnen bij €700, exclusief installatiekosten. Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €1925 inclusief inregelen. In het volgende schema vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Oirschot.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan men makkelijk snel merken, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €85
Waterontharder (mechanisch)Circa €710
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1200
Tabletten€45 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €135 p/jaar
PlaatsingRond de €190
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Oirschot?
De hardheid van het water in Oirschot ligt op 5.26 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant is circa 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en textiel slijt minder snel.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder wordt het systeem gereinigd middels het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Oirschot.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie