Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Mariahout

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, smerig water of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Mariahout leidt tot kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier lees je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Mariahout.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals irritaties aan de huid en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere verwarming, zijdezachte kleding en huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €280 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid MariahoutHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5738
Gem. Gasverbruik M31580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkere watersmaak.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Mariahout

Wil jij ook af van verstopte leidingen en koffie of thee dat bitter smaakt? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen bestellen een innovatieve waterontharder. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, minder huidproblemen en huidirritaties en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Laarbeek kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Mariahout wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Mariahout?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Mariahout. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Mariahout heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. een besparing op de energierekening, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Belangrijk: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Mariahout

De waterhardheid van het water in Mariahout is om en nabij de 7.34 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-mariahout-5738

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Ecowater ESM 11
 • Waterluxe Combi 12
 • Digisoft EC-500
 • Euro Combi compact 30
 • Remon Waterontharders Neva

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aquacell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Mariahout voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €960.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Nadelen: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Mariahout.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met product-experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €130 voor magnetische ontharders tot ruim €1675 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterontharders zijn zo’n €820, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1475 en €1800 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Mariahout.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe supersnel modellen, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €160
Mechanische waterontharderC.a. €800
Waterontharder (elektrisch)V.a €920
Reinigingszout€27,50 per 50 kg
OnderhoudVanaf €100 (jaarbasis)
MontagekostenCirca €170
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Mariahout?
De hardheid van het kraanwater in Mariahout is gemiddeld 7.34 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is ongeveer 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere verminderde eczeem klachten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Mariahout.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie