Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Aarle-Rixtel

Heb je last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, vies water of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Aarle-Rixtel heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs bekijk je praktische info over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Aarle-Rixtel.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als een irriterende huid en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding die langer mooi blijft en het textiel gaat langer mee.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €290 per jaar.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid Aarle-RixtelHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5735
Gem. Gasverbruik M31580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lagere energiekosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Aarle-Rixtel

Heb jij genoeg van een te hoge stroomrekening en/of witte aanslag op het glaswerk? Een toenemende groep mensen kiezen een betrouwbare waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, Geen glascorrosie of witte aanslag, minder huidproblemen en huidirritaties en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Laarbeek opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Aarle-Rixtel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele waterontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Aarle-Rixtel?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Aarle-Rixtel. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot zachter wasgoed en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Aarle-Rixtel heeft een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lager stroom- en gasverbruik, minder last van een droge huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Aarle-Rixtel

De waterhardheid van het water in Aarle-Rixtel is ongeveer 7.34 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-aarle-rixtel-5735

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Erie Maxima Eco11
 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Kinetico Kube 6
 • Remon Waterontharders Sava

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Siata) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Aarle-Rixtel reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €770.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Aarle-Rixtel.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan professionals voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1500 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Buiten deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van dergelijke installaties starten vanaf €670, zonder installeren. Een slim systeem zit ergens tussen de €1500 en €2225 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Aarle-Rixtel.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en direct merken, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €95
Mechanische waterontharderVanaf €720
Elektronische waterontharderVanaf €1070
Onthardingszout€45 per 100 kilo
OnderhoudstarievenCirca €155 p/jaar
PlaatsingBegint bij €170
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Aarle-Rixtel?
De hardheid van het leidingwater in Aarle-Rixtel is circa 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant bedraagt 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als heerlijk zachte kleding en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Zoals een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Aarle-Rixtel.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie