Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Son en Breugel

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Son en Breugel resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten vind je uitgebreide info over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Son en Breugel.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals een droge huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €285 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid Son en BreugelWerkingKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSon en Breugel
Postcode5691
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34800 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Son en Breugel

Zit jij thuis ook met een droge huid of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Meer en meer woningeigenaren bestellen een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Son en Breugel vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Son en Breugel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Son en Breugel?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Son en Breugel. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt smaakvoller water en heerlijk zachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Son en Breugel heeft een waterhardheid van 4.98. Dat betekent vrij zacht water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan langere levensduur van huishoudelijke apparaten, betere smaak van water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Son en Breugel

De waterhardheid van het leidingwater in Son en Breugel is ongeveer 4.98 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-son-en-breugel-5691

Vaak gekozen modellen

 • Hydrotense Seduction 8
 • Mooiwater Medium+
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • General electric GNOH45KE
 • Boshuis Combilux plus 200

Zo werkt een waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Son en Breugel voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €750.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Son en Breugel.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €60 voor magnetische ontharders tot meer dan €1875 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €740, zonder installeren. Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1350 en €2250 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Son en Breugel.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Zo kan men gemakkelijk snel specialisten, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €70
Mechanische waterontharderC.a. €710
Elektrische waterontharderV.a €950
Onthardingszout€25 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €160 per beurt
PlaatsingskostenCirca €175
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Son en Breugel?
De hardheid van het kraanwater in Son en Breugel komt uit op ong. 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant bedraagt 7.58 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen door middel van geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Son en Breugel.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, smaakvoller water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, niet langer last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie