Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lieshout

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Lieshout leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten verzamel je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Lieshout.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere aanslag op servies en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in efficiëntere warmteoverdracht, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €315 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid LieshoutHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5737
Gem. Gasverbruik M31580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Lieshout

Wil je definitief afrekenen met slecht werkende huishoudelijke apparaten en minder lekker water uit de kraan? Steeds meer huizenbezitters kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, fris kraanwater en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Laarbeek opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Lieshout wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Aanbieding waterontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Lieshout?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Lieshout. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een beter presterende CV-ketel en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Lieshout heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. verlaging van de maandlasten voor energie, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Uit de test: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Lieshout

De waterhardheid van het leidingwater in Lieshout ligt op ong. 7.34 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-lieshout-5737

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Ecowater ESM9 CE+
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Watertotaal Euro Twin 40
 • Boshuis Duolux plus 200
 • BWT AQA Perla Duo

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als GE) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lieshout reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €940.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een slimme werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Lieshout.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit loopt van €50 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1950 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van ontkalkers lopen op vanaf €820 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1200 en €2250 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Lieshout.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en snel installateurs, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €160
Mechanische waterontharderCirca €670
Elektronische waterontharderVanaf €930
Reinigingszout€15 voor 25 kilo
OnderhoudVanaf €80 (jaarbasis)
InstallatiekostenCirca €150
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Lieshout?
De hardheid in Lieshout is ongeveer 7.34 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is circa 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvoller water, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Lieshout.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie