Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kruishoutem

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 22,40 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Kruishoutem resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs check je handige informatie over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 22,40 dH in Kruishoutem.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals eczeem klachten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €345 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid KruishoutemTechnische detailsKostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKruisem
Postcode9770
Gem. Gasverbruik M31.565 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3300 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Kruishoutem

Heb je last van een irriterende huid en/of kalkstrepen op ramen? Veel huizenbezitters kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontkalker. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchekop, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Kruisem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Kruishoutem was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Kruishoutem?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Kruishoutem. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en geen kalkaanslag in de badkamer. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Kruishoutem heeft een gemeten waterhardheid van 22,40. Definitie: Heel hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, fris kraanwater en textiel slijt minder snel.
 • Belangrijk: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Kruishoutem

De waterhardheid van het water in Kruishoutem is om en nabij de 22,40 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-kruishoutem-9770

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Judo Quicksoft Duo
 • Erie Slimline Eco24
 • BWT AQA smart C
 • 038waterontharder Separaat 10
 • Remon Waterontharders Neva XL

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals BWT) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kruishoutem reduceer je de dH waarde van 22,40 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden twee soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €840.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Kruishoutem.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1850 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van deze systemen starten bij €790, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1600 en €2150 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel vind je de actuele kosten van een waterverzachter in Kruishoutem.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en snel modellen, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €90
Waterontharder (mechanisch)C.a. €880
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1150
Onthardingstabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudscontractVanaf €110 per 12 maanden
PlaatsingskostenCirca €275
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Kruishoutem?
De hardheid van het water in Kruishoutem schatten we op 22,40 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen is doorgaans 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kruishoutem.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, niet langer last van kalkaanslag, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie