Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Huise

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 22,40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Huise leidt tot kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl check je nuttige info info over de waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 22,40 dH in Huise.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld kalk op de lak van de auto en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee en textiel slijt minder snel.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €345 op jaarbasis.

Direct naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid HuiseWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKruisem
Postcode9750
Gem. Gasverbruik M31.550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3150 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Besparing op de energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Huise

Ben jij ook klaar met slecht functionerende apparaten en doffe aanslag in keuken en badkamer? Een groeiend aantal Belgen installeren een handige waterontkalker. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op bestek en servies, besparen op schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Kruisem zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Huise gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste waterverzachter.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Huise?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Huise. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en fris water en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Huise heeft een waterhardheid van 22,40. Dat betekent Heel hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn een besparing op de energierekening, heerlijk zachte kleding en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Huise

De waterhardheid van het water in Huise is ongeveer 22,40 dH. Dit betekent dat het water Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-huise-9750

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Hydrotense Seduction 22
 • Erie Slimline Eco11
 • BWT AQA life
 • 038waterontharder Compact 10
 • Remon Waterontharders Kupa

Technische uitleg werking waterontkalker

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Durlem) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Huise verlaag je de dH waarde van 22,40 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €860.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Huise.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met vakmannen voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Van €85 voor een magnetische ontharder tot ruim €1950 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterverzachters zijn zo’n €830 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1250 en €2075 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de geraamde kosten van een waterverzachter in Huise.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en zonder kosten specialisten, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €80
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €830
Elektronische waterontharderVanaf €1020
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €145 (jaarbasis)
MontageV.a €180
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Huise?
De waterhardheid in Huise is om en nabij de 22,40 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen bedraagt 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere verwarming en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. O.a. een minder droge huid, betere smaak van water, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen middels zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Huise.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lagere energierekening, meer smaak aan koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, stukken minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie