Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Horebeke

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of koffie of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Horebeke maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina tref je bruikbare informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Horebeke.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als aanslag op servies en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €230 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HorebekeFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHorebeke
Postcode9667
Gem. Gasverbruik M33.495 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5300 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Horebeke

Zit jij in de woning ook met situaties als een inefficiënte hr-ketel en/of witte aanslag op het glaswerk? Een toenemende groep Belgen plaatsen een betrouwbare waterontkalker. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, fris kraanwater en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Horebeke kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Horebeke hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goede verzachter.

PositiefUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Horebeke?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Horebeke. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor lagere stookkosten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Horebeke heeft een waterhardheid van 19,60. Concreet: Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. gunstig energieverbruik, fris kraanwater en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Horebeke

De waterhardheid van het leidingwater in Horebeke bedraagt ongeveer 19,60 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-horebeke-9667

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • AEG 26 L
 • Delta Domela
 • Euro Combi 10 Fleck
 • Judo Quicksoft-C

Technische uitleg werking waterontkalker

De basis is eenvoudig: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals BWT) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Horebeke reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een gezonde 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan twee producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €800.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Horebeke.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €90 voor magnetische ontharders tot ruim €2225 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van de fabrikant, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van dergelijke installaties starten bij €680, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1450 en €1950 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in Horebeke.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en kosteloos installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €65
Mechanische waterontharderVanaf €750
Waterontharder (elektronisch)Circa €1130
Zout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudskostenCirca €105 per jaar
MontagekostenV.a €250
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Horebeke?
De hardheid van het leidingwater in Horebeke schatten we op 19,60 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen is plus minus 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Horebeke.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie