Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ouwegem

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, verstopte leidingen of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 22,40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Ouwegem leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten vind je uitgebreide info aangaande waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 22,40 dH in Ouwegem.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als kalkstrepen op ramen en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in kalkvrije leidingen, water met een lekkere smaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €245 per 12 maanden.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid OuwegemHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKruisem
Postcode9750
Gem. Gasverbruik M31.555 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3200 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Ouwegem

Heb je last van irritaties aan de huid en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een groot deel van de huizenbezitters lossen dit op met een professionele waterontkalker. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Kruisem kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Ouwegem gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Beste waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Ouwegem?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Ouwegem. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Ouwegem kent een waterhardheid van 22,40. Dit houdt in Heel hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. kalkvrije leidingen, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Uit de test: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Ouwegem

De waterhardheid van het drinkwater in Ouwegem is om en nabij de 22,40 Duitse graden. Dit betekent dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-ouwegem-9750

Installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Erie Slimline Eco14
 • BWT AQA Perla Duo
 • 038waterontharder Compact 14
 • Remon Waterontharders Kupa XL

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterverzachters (van merken als North Star) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Ouwegem voer je de dH waarde terug van 22,40 naar een Dh onder de 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €880.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Nadelen: de tarieven, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Ouwegem.

Reken af met kalk!

Neem contact op met product-experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €55 voor magnetische ontharders tot een slordige €2200 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, het type ontharder en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €720, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1475 en €2050 incl. installatie. In de tabel hieronder bieden we de geraamde kosten van een waterverzachter in Ouwegem.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en direct installateurs, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €160
Mechanische waterontharderV.a €750
Elektronische waterontharderCirca €1000
Reinigingszout€30 voor 50 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €110 per beurt
InstallatiekostenRond de €250
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Ouwegem?
De waterhardheid in Ouwegem is gemiddeld 22,40 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen schatten we op 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere een beter presterende CV-ketel en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je altijd een waterontharder neemt voor het comfort. Je kunt denken aan een zachte huid, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ouwegem.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, de huid voelt zachter aan, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie