Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wannegem-Lede

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 22,40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterverzachter in Wannegem-Lede resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website check je nuttige informatie over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 22,40 dH in Wannegem-Lede.
 • Dit kan zorgen voor problemen als water met een vreemde smaak en hoge stookkosten.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, water met een lekkere smaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €335 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid Wannegem-LedeHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKruisem
Postcode9772
Gem. Gasverbruik M31.575 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3400 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

De voordelen van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lagere energierekening.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Wannegem-Lede

Zit jij in de woning ook met situaties als een onnodig hoge energierekening en bittere smakende thee? Een groeiend aantal huishoudens installeren een innovatieve waterontkalker. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, Geen glascorrosie of witte aanslag, het textiel gaat langer mee en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Kruisem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Wannegem-Lede heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Goedkoopste waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Wannegem-Lede?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Wannegem-Lede. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een zachte huid na bad of douche en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Wannegem-Lede heeft een geschatte waterhardheid van 22,40. Concreet: Heel hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. structureel lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Niet vergeten: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Wannegem-Lede

De waterhardheid van het water in Wannegem-Lede bedraagt ongeveer 22,40 Duitse graden. Dit betekent dat het water Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-wannegem-lede-9772

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Judo Quicksoft-C
 • Erie Softline Eco10
 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • 038waterontharder Separaat 20
 • Remon Waterontharders Tisa

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Durlem) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Wannegem-Lede minimaliseer je de dH waarde van 22,40 naar een Dh onder de 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een lage prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €850.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Wannegem-Lede.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €70 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2100 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van dergelijke installaties beginnen bij €780 (zonder installatiewerk). Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1625 en €2150 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Wannegem-Lede.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Open onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en vandaag nog experts, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €140
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €860
Elektrische waterontharderCirca €1120
Tabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudCirca €120 p/jaar
InstallatiekostenBegint bij €275
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Wannegem-Lede?
De hardheid van het leidingwater in Wannegem-Lede bedraagt 22,40 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen is doorgaans 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als lagere energiekosten en minder poetsen en boenen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan een minder droge huid, betere smaak van water, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het systeem gereinigd middels het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wannegem-Lede.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie