Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zingem

Heb je last van kalkneerslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 22,40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Zingem resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal lees je uitgebreide informatie over de waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 22,40 dH in Zingem.
 • Dit kan leiden tot issues zoals huidirritaties en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, water met een lekkere smaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €230 per jaar.

Lees verder over: Een waterverzachter kopen en installerenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid ZingemFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKruisem
Postcode9750
Gem. Gasverbruik M31.560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3250 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lagere energiekosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Zingem

Heb je last van een inefficiënte hr-ketel of extra zeep en shampoo nodig? Een groot deel van de mensen bestellen een innovatieve waterontkalker. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, geen strepen meer op glas en lak, betere smaak van water en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Kruisem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Zingem was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goedkoopste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zingem?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Zingem. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Zingem heeft een geschatte waterhardheid van 22,40. Dit houdt in Heel hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Zingem

De waterhardheid van het leidingwater in Zingem ligt op ong. 22,40 Duitse graden. Dit betekent dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-zingem-9750

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Judo Biosoft-C
 • Erie Slimline Eco17
 • BWT AQA smart
 • 038waterontharder Compact 20
 • Remon Waterontharders Neva

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Bayard) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Zingem verklein je de dH waarde van 22,40 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan twee installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €825.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Zingem.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Van €115 voor magnetische ontharders tot ruim €2025 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van dergelijke installaties starten vanaf €740 (zonder installatiewerk). Een slimme installatie heeft een prijskaartje tussen de €1150 en €2050 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Zingem.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze vergelijker en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en snel installateurs, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €80
Waterontharder (mechanisch)Rond de €820
Elektrische waterontharderV.a €920
Zout€45 voor 100 kg
OnderhoudscontractVanaf €140 p/jaar
MontageVanaf €200
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Zingem?
De hardheid van het water in Zingem is circa 22,40 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen is om en nabij de 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor zijdezachte kleding en huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Regelmatig schoonmaken is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zingem.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, een betere smaak van het water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie