Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Nokere

Heb je in huis last van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 22,40 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Nokere heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website check je belangrijke informatie over diverse types waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 22,40 dH in Nokere.
 • Dit kan leiden tot problemen als een droge huid en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €270 per 12 maanden.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid NokereZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKruisem
Postcode9771
Gem. Gasverbruik M31.570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3350 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Nokere

Ben jij ook klaar met een onnodig hoge energierekening of extra zeep en shampoo nodig? Een groot deel van de Belgen kiezen een handige waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Kruisem kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Nokere gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Beste waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nokere?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Nokere. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Nokere zit met een waterhardheid van 22,40. Definitie: Heel hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, fris kraanwater en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Nokere

De waterhardheid van het drinkwater in Nokere is 22,40 dH. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-nokere-9771

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Judo Quicksoft Uno
 • Erie Slimline Eco30
 • BWT AQA viseo
 • 038waterontharder Separaat 14
 • Remon Waterontharders Sava

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

De basis is eenvoudig: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterverzachters (van merken zoals Van Marcke) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nokere reduceer je de dH waarde van 22,40 naar een gezonde 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We bieden 2 types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €970.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Nokere.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €115 voor een magnetische ontharder tot ruim €1675 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterontharders starten bij €800 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem varieert tussen ongeveer €1425 en €1700 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel check je de geraamde kosten van een waterverzachter in Nokere.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk snel monteurs, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €135
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €700
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1000
Zouttabletten€30 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €130 p/jaar
PlaatsingskostenCirca €190
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Nokere?
De hardheid van het kraanwater in Nokere is grofweg 22,40 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen ligt op 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor lagere energiekosten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Nokere.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere stookkosten, betere smaak van water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie