Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ressegem

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, aanslag op servies, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 15,68 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterverzachter in Ressegem maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op deze website tref je handige informatie aangaande waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 15,68 dH in Ressegem.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals droge haren na een douchebeurt en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: lager stroom- en gasverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en het textiel gaat langer mee.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €225 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid RessegemTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHerzele
Postcode9551
Gem. Gasverbruik M31.460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4500 kWh
Gem. Waterhardheid15,68 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Glascorrosie.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Ressegem

Wil jij ook af van slecht functionerende apparaten of kalkaanslag op kranen en tegels? Veel huishoudens bestellen een betrouwbare waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, Geen glascorrosie of witte aanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Herzele zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Ressegem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterverzachter.

PluspuntUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ressegem?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Ressegem. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt water met een lekkere smaak en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Ressegem kent een waterhardheid van 15,68. Concreet: Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere lager stroom- en gasverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Ressegem

De waterhardheid van het leidingwater in Ressegem bedraagt ongeveer 15,68 dH. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 15,68 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 44,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-ressegem-9551

Vaak gekozen modellen

 • Erie Maxima Eco15
 • BWT AQA Perla 5
 • Amysoft C-200
 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Kinetico 2050C

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua Care) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Ressegem verlaag je de dH waarde van 15,68 naar een fijne 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We bieden 2 producten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €825.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het kost stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Ressegem.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €70 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2050 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterontharders beginnen vanaf ongeveer €730, excl. installatie. Een apparaat met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1375 en €2150 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bekijk je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Ressegem.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Zo kan men zonder problemen en kosteloos installatiebedrijven, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €70
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €720
Waterontharder (elektrisch)Circa €1020
Onthardingszout€40 voor 75 kilo
OnderhoudV.a €90 p/jaar
InstallatiekostenC.a. €175
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Ressegem?
De hardheid van het leidingwater in Ressegem ligt rond de 15,68 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen komt uit op ongeveer 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. een minder droge huid, smaakvol water, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de machine is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Ressegem.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, fris kraanwater, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie