Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Lievens-Esse

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, smerig water of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 15,68 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterverzachter in Sint-Lievens-Esse zorgt voor kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website check je bruikbare informatie aangaande waterontharders: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 15,68 dH in Sint-Lievens-Esse.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als aanslag op servies en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, een glanzende vaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €230 op jaarbasis.

Snel naar: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid Sint-Lievens-EsseHoe werkt het?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHerzele
Postcode9550
Gem. Gasverbruik M31.445 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4350 kWh
Gem. Waterhardheid15,68 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Aanslag op servies.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Sint-Lievens-Esse

Heb je in huis last van droge haren na een douchebeurt en/of aanslag op servies? Een aanzienlijk aantal Vlamingen nemen een professionele waterontkalker. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, fris kraanwater en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Herzele werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Sint-Lievens-Esse wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Zuinigste verzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Sint-Lievens-Esse?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Sint-Lievens-Esse. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt een lager stroom- en gasverbruik en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Sint-Lievens-Esse zit met een waterhardheid van 15,68. Concreet: Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. apparatuur gaat langer mee, fris kraanwater en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Sint-Lievens-Esse

De waterhardheid van het drinkwater in Sint-Lievens-Esse bedraagt ongeveer 15,68 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 15,68 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 44,66 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-lievens-esse-9550

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Erie Softline Eco20
 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • AEG 22 L
 • SuperSoft SuperSoft
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB

Zo werkt een waterontkalker

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Galaxy) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Lievens-Esse verlaag je de dH waarde van 15,68 naar een Dh onder de 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan twee soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €860.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Sint-Lievens-Esse.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van product-experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit loopt van €150 voor magnetische ontharders tot wel €2175 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €660, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1100 en €1775 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Sint-Lievens-Esse.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en direct modellen, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €110
Waterontharder (mechanisch)V.a €880
Elektronische waterontharderRond de €1080
Onthardingszout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudstarievenRond de €105 p/jaar
PlaatsingBegint bij €180
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Sint-Lievens-Esse?
De hardheid van het kraanwater in Sint-Lievens-Esse schatten we op 15,68 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen is doorgaans 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als lagere stookkosten en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor het comfort. Zoals prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sint-Lievens-Esse.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, meer smaak aan koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, niet langer last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie