Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Steenhuize-Wijnhuize

Heb je last van kalkneerslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 15,68 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterverzachter in Steenhuize-Wijnhuize zorgt voor kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl lees je bruikbare info met betrekking tot waterontharders: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 15,68 dH in Steenhuize-Wijnhuize.
 • Hierdoor ontstaan problemen als bittere thee en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dat zorgt voor lagere stookkosten, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €210 per 12 maanden.

Direct naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Steenhuize-WijnhuizeTechnische detailsKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHerzele
Postcode9550
Gem. Gasverbruik M31.450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4400 kWh
Gem. Waterhardheid15,68 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Steenhuize-Wijnhuize

Wil jij ook af van droog haar na het douchen of onnodig veel schoonmaken? Een groot deel van de woningeigenaren plaatsen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, besparen op schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Herzele kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Steenhuize-Wijnhuize hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Beste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Steenhuize-Wijnhuize?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Steenhuize-Wijnhuize. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Steenhuize-Wijnhuize kent een waterhardheid van 15,68. Samengevat: Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Steenhuize-Wijnhuize

De waterhardheid van het water in Steenhuize-Wijnhuize bedraagt circa 15,68 dH. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 15,68 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 44,66 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-steenhuize-wijnhuize-9550

Populaire merken en modellen

 • Erie Softline Eco30
 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • AEG 26 L
 • Waterboss 700 CWB700n
 • Judo MultiSoft 2P

Technische uitleg werking waterontkalker

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterverzachters (van merken als Whirlpool) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Steenhuize-Wijnhuize minimaliseer je de dH waarde van 15,68 naar een gezonde 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €960.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de tarieven, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Steenhuize-Wijnhuize.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €120 voor magnetische ontharders tot wel €2125 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. In aanvulling op deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van ontharders beginnen vanaf ongeveer €650 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €2225 inclusief inregelen. In onderstaande schema achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Steenhuize-Wijnhuize.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig supersnel vakmannen, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €150
Waterontharder (mechanisch)Rond de €730
Waterontharder (elektrisch)V.a €1060
Zout€25 per 50 kg
OnderhoudscontractBegint bij €115 per beurt
PlaatsingskostenRond de €240
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Steenhuize-Wijnhuize?
De hardheid van het leidingwater in Steenhuize-Wijnhuize is ongeveer 15,68 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen ligt op 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als efficiëntere verwarming en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het comfort. Zoals minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Steenhuize-Wijnhuize.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, een lekkere watersmaak, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie