Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hillegem

Heb je last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 15,68 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterverzachter in Hillegem zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs verzamel je praktische info over de waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 15,68 dH in Hillegem.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld huidirritaties en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energierekening, heerlijk zachte kleding en minder poetsen en boenen.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €270 per 12 maanden.

Direct naar: Een waterverzachter kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid HillegemHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHerzele
Postcode9550
Gem. Gasverbruik M31.435 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4250 kWh
Gem. Waterhardheid15,68 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Geïrriteerde huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Hillegem

Heb je in huis last van een droge, geïrriteerde huid of hoog shampoo/zeepverbruik? Meer en meer huizenbezitters kiezen een slimme waterontkalker. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachtere was en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Herzele vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Hillegem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Beste verzachter.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Hillegem?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Hillegem. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel ren glanzende vaat en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Hillegem kent een waterhardheid van 15,68. Dat betekent Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, heerlijk zachte kleding en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Hillegem

De waterhardheid van het water in Hillegem is 15,68 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 15,68 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 44,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-hillegem-9550

Veel gekozen merken

 • Erie Softline Eco10
 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • 038waterontharder Separaat 20
 • Remon Waterontharders Tisa
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB

Technische uitleg werking waterontkalker

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Van Marcke) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hillegem verklein je de dH waarde van 15,68 naar een zachte 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout hangt af van aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €830.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Hillegem.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Van €125 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2200 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Naast deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van ontharders zijn zo’n €720 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1275 en €1750 incl. installatie. In het overzicht hieronder tref je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Hillegem.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder gedoe en kosteloos merken, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €145
Mechanische waterontharderRond de €720
Elektronische waterontharderC.a. €1060
Zout€50 per 100 kg
OnderhoudskostenCirca €155 per 12 maanden
MontagekostenVanaf €270
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Hillegem?
De waterhardheid in Hillegem is ongeveer 15,68 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen is gemiddeld 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als lager energieverbruik en geen glascorrosie of witte aanslag.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd middels een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hillegem.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water, minder zeep en wasmiddel nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie