Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Antelinks

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 15,68 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Sint-Antelinks maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal check je uitgebreide info met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 15,68 dH in Sint-Antelinks.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld bittere thee en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: apparatuur die langer meegaat, een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €290 per 12 maanden.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid Sint-AntelinksHoe werkt zo’n systeem?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHerzele
Postcode9550
Gem. Gasverbruik M31.440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4300 kWh
Gem. Waterhardheid15,68 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lager energieverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Sint-Antelinks

Wil je definitief afrekenen met een te hoge stroomrekening en/of veel schoonmaakproducten nodig? Een toenemende groep huishoudens kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontkalker. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Herzele opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Sint-Antelinks gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goedkoopste verzachter.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Sint-Antelinks?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Sint-Antelinks. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot smaakvoller water en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Sint-Antelinks ontvangt een waterhardheid van 15,68. Dit houdt in Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan lagere energiekosten, minder last van een droge huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Sint-Antelinks

De waterhardheid van het leidingwater in Sint-Antelinks is om en nabij de 15,68 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 15,68 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 44,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-antelinks-9550

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Erie Softline Eco15
 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • AEG 18 L
 • SoluCalc SoluCalc
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB

Hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals North Star) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Antelinks verklein je de dH waarde van 15,68 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We bieden twee producten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €960.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Sint-Antelinks.

Overal en altijd zacht water in huis?

Kom in contact met professionals voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €135 voor magnetische ontharders tot ruim €2275 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterontharders starten bij €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een systeem met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1575 en €1725 (met montage inbegrepen). In het volgende schema achterhaal je de actuele kosten van een waterverzachter in Sint-Antelinks.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en kosteloos monteurs, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €135
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €650
Elektronische waterontharderRond de €980
Onthardingszout€30 voor 50 kilo
OnderhoudskostenVanaf €100 per beurt
PlaatsingskostenCirca €270
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Sint-Antelinks?
De waterhardheid in Sint-Antelinks is plus minus 15,68 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen is doorgaans 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor een besparing op de energierekening en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sint-Antelinks.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie