Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Daarlerveen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.90 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Daarlerveen leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs tref je nuttige info info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.90 dH in Daarlerveen.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld eczeem klachten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: een beter presterende CV-ketel, een zachte huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €240 per jaar.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid DaarlerveenZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7687
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31800 kWh
Gem. Waterhardheid4.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Daarlerveen

Heb je in huis last van droge haren na een douchebeurt of onnodig poets- en boenwerk? Veel Hollanders en Belgen bestellen een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Hellendoorn kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Daarlerveen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Voordeligste ontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Daarlerveen?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Daarlerveen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt maandelijks lagere energiekosten en geen strepen meer op glas en lak. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Daarlerveen kent een waterhardheid van 4.90. Samengevat: vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. lagere stookkosten, smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Niet vergeten: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Daarlerveen

De waterhardheid van het drinkwater in Daarlerveen is om en nabij de 4.90 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,96 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-daarlerveen-7687

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Kinetico Essential 8
 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Waterluxe Duo 12
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • BWT AQA life

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Pallas) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Daarlerveen reduceert je de dH waarde van 4.90 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €775.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Daarlerveen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €145 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2175 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties starten vanaf €770, zonder installeren. Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1125 en €1775 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Daarlerveen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Zo kan men eenvoudig en zonder kosten installatiebedrijven, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €100
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €840
Elektronische waterontharderCirca €1040
Zout€50 per 100 kilo
OnderhoudstarievenV.a €130 per 12 maanden
InstallatieC.a. €220
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Daarlerveen?
De hardheid van het kraanwater in Daarlerveen ligt op 4.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel schatten we op 7.12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: lagere energierekening en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je vooral een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Bijv. geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Daarlerveen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie