Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Daarle

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.90 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Daarle heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website check je handige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.90 dH in Daarle.
 • Dit kan leiden tot problemen als wit uitslaande wanden en tegels en dichtgeslibde leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €225 per 12 maanden.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid DaarleZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7688
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31800 kWh
Gem. Waterhardheid4.90 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkere watersmaak.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Daarle

Heb je last van dichtslibbende waterleidingen en veel schoonmaakproducten nodig? Een groot deel van de mensen bestellen een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Hellendoorn vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Daarle hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Duurzame ontkalker.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Daarle?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Daarle. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor lagere stookkosten en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Daarle kent een waterhardheid van 4.90. Samengevat: vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere lager energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Daarle

De waterhardheid van het leidingwater in Daarle ligt op ong. 4.90 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,96 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-daarle-7688

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • Kinetico Kube 15
 • Puricom Stratos HE25
 • Apic Nessos
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Ecowater) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Daarle verklein je de dH waarde van 4.90 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €940.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Daarle.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Van €80 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2000 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het model, het type ontharder en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in deze systemen starten vanaf €680 (montage niet inbegrepen). Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1550 en €2125 inclusief plaatsing. In onderstaande schema bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Daarle.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe snel merken, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €145
Mechanische waterontharderV.a €760
Elektrische waterontharderVanaf €930
Zouttabletten€25 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €90 op jaarbasis
InstallatieVanaf €240
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Daarle?
De waterhardheid in Daarle bedraagt 4.90 dH. De meting in de provincie Overijssel schatten we op 7.12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. O.a. een zachte huid en droog haar, zacht en fris water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Daarle.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, niet langer last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie